«Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση» είπε η Σοφία Μπεκατώρου στις πρώτες δηλώσεις της, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, που προκάλεσαν αποτροπιασμό στο Πανελλήνιο.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η χρυσή Ολυμπιονίκης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε το 1998, ενώ κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν.Η χρυσή Ολυμπιονίκης μας δήλωσε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω» και ότι «δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε». Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους. «Σπάστε την σιωπή και μιλήστε» είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε όλοι την δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε νέο ξεκίνημα».

«Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο αλλά και την αγκαλιά της Πολιτείας μπορώ να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ’ αυτή τη θέση! Να σπάσει τη σιωπή του, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε χώρο!», επεσήμανε. «Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ