Ξεσηκώθηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και οι εκπρόσωποι των χωριών του ορεινού όγκου και στήθηκαν μπροστά στην πύλη του Στρατοπέδου “ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ” στο Μεγάλο Δέρειο, εν όψει της επίσκεψης που επρόκειτο να κάνει εκεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.
Οι πληροφορίες που είχαν, είναι πως το συγκεκριμένο στρατόπεδο προορίζεται για δημιουργία… Κλειστού Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τον Έβρο και ο κ.Στεφανής που είναι Συντονιστής της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό θα το επισκέπτονταν στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. Έτσι ο κ.Καλακίκος μαζί με τους εκπροσώπους των οικισμών της Κοινότητας Μ.Δερείου συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη δημιουργία “hot spot” στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως πληροφορήθηκε την συγκέντρωση κόσμου και έτσι δεν εμφανίστηκε. Λίγη ώρα αργότερα όμως συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο στην Λέσχη Αξιωματικών Σουφλίου και τον διαβεβαίωσε ότι ο Έβρος και η Θράκη εξαιρούνται από τα συγκεκριμένα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, για την επίλυση του πολύ δύσκολου αυτού προβλήματος το οποίο έχει να διαχειριστεί.
Πηγή evros-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ