Η Βουλή των Σκοπίων, με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επαναφέρει στο υπουργείο πινακίδα στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Η συνεδρίαση της Βουλής για την αποπομπή της υπουργού Εργασίας ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής, ανέφερε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της να επαναφέρει την «επίμαχη» πινακίδα, παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με γειτονικές χώρες, όπως και την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ