Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης για τα δημοσιονομικά της χώρας, εξηγώντας ότι το όποιο δημοσιονομικό κενό θα εξαρτηθεί «από το φυσικό αέριο, γιατί αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια παρέμβαση στον ηλεκτρισμό. Σήμερα η τιμή του αερίου ήταν 11 φορές πάνω από την τιμή προ κρίσης».
Έθεσε τα δύο πιθανά σενάρια για το φυσικό αέριο. Το πρώτο είναι η περίπτωση να μη διακοπεί η παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου, που θα σημάνει αποκλιμάκωση των τιμών του. Το δεύτερο, η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, «από την οποία η Ελλάδα θα έχει μικρότερη συνέπειες, αφού δεν χρησιμοποιείται αέριο στη βιομηχανία».Στην περίπτωση που υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, εξήγησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, προτεραιότητα θα είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες.

«Η ύφεση μειώνει τις τιμές των καυσίμων. Η πτώση των τιμών στα καύσιμα έχει μία καθυστέρηση. Το αέριο και όχι τα καύσιμα θα είναι το μεγάλο μας πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Από αυτό θα καθοριστεί ο δημοσιονομικός χώρος», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ