Μήνυμα πως η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί «μικροπολιτικά παιχνίδια» με το όνομα της γείτονος από ένα κόμμα που έρχεται στην εξουσία με έναν λόγο εθνικιστικό, ακραίο και με επαναφορά συμβόλων και ρητορικής μιας άλλης εποχής στέλνει ο Πρωθυπουργός.
Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να σκληρύνει τη στάση της αν χρειαστεί και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Ευρώπη και ΗΠΑ, ο Μιτσκόσκι όμως επιμένει στον όρο «Μακεδονία».

Τον «κλεφτοπόλεμο» με την ονομασία της χώρας του συνεχίζει να παίζει το εθνικιστικό VMRO και χρησιμοποιεί όπου μπορεί τον όρο Μακεδονία.
Μετά την Πρόεδρο της γειτονικής χώρας η οποία αφαίρεσε από την αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ήρθε ο Πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος κάνει χρήση του όρου «Μακεδονία» στις επίσημες συναντήσεις που έχει με ξένους αξιωματούχους.Η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε εταίρους και συμμάχους για την συμπεριφορά της νέας ηγεσίας στα Σκόπια. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε την αντίδραση της Προέδρου της Κομισιόν η οποία σε μήνυμά της στο “X” έγραψε πως «για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας να συνεχίσει η χώρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ