Σκληρή κριτική στην διοίκηση Μπουτάρη και έναν μίνι απολογισμό περιελάβανε η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Όπως τόνισε όσοι είχαν συνηθίσει ένα δήμο ή ένα δήμαρχο που θα τα έχει καλά με τον γκουβέρνο, να τον ξεχάσουν.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να γίνει επισπεύδουσα δύναμη που θα ελέγχει για λογαριασμό της πόλης και θα προκαλεί θετικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως κεντρική επιλογή και δέσμευση της διοίκησης του είναι ο δήμος, να ασχολείται με όλα τα ζητήματα ακόμα και με εκείνα που δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, που λόγω ολιγωρίας και αστοχίας άλλων επιβαρύνουν την πόλη.

«Θα ελέγχουμε θα πιέσουμε και θα φωνάξουμε και για τα μεγάλα ζητήματα θα ενημερώσουμε την πόλη με θεσμικό τρόπο και ειδικές συνεδριάσεις», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, φέρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία συνεδρίαση για το μετρό και προαναγγέλλοντας αντίστοιχες συνεδριάσεις για τον ΟΑΣΘ και την πολιτική προστασία.

Ο κ. Ζέρβας προχώρησε και σε ένα μικρό απολογισμό αναφέροντας πως «ότι καλό έχει γίνει θα το διατηρήσουμε. Μην περιμένετε από εμάς να παραμείνουμε άπραγοι στα υπόλοιπα».

«Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, οριζόντια και με σαφήνεια. Οι αγιογραφίες έχουν κουράσει», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο δήμος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, στον τομέα της καθαριότητας υπάρχει πλήρη απαξίωση μηχανολογικού εξοπλισμού, τα πεζοδρόμια δείχνουν μια εικόνα παρατημένες πόλης, ενώ υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε μεγάλα έργα, όπως η πλατεία Ελευθερίας.

«Δεν κάνουμε εκπτώσεις, δεν παραιτούμαστε από τίποτα από όσα έχουμε πει, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Σήμερα το αυτονόητο για το δήμο μας, είναι κάτι επαναστατικό», σημείωσε.

Όσον αφορά τι έχει κάνει η διοίκηση του μέχρι τώρα, ανέφερε ότι στον τομέα της Καθαριότητας, είπε ότι επισκευάστηκαν αρκετά από τα προβλήματα, έγινε πλύσιμο δρόμων πλατειών και δρόμων, ενώ δόθηκαν και μέτρα ατομικής προστασίας στους εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ