Σε υπαίθριο κλαμπ μετατρέπεται κάθε βράδυ η αρχαία ρωμαϊκή αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες νεαρά κυρίως άτομα συγκεντρώνονται από τις δέκα και μετά με αποκορύφωμα μετά τις 12 που κλείνουν τα καταστήματα εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους. Το σημείο έχει γίνει τόπος συνάντησης, με νέους να έρχονται ακόμη και από άλλα σημεία του κέντρου.
Προμηθεύονται ποτά και φαγητά από περίπτερα και καταστήματα take away και διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για μια συνήθεια που προέκυψε στην περίοδο της καραντίνας και τελικά καθιερώθηκε.

Οι περίοικοι στην Μακεδονικής Αμύνης, στην Αγνώστου Στρατιώτη, στη Φιλίππου και στην Ολύμπου είναι ανάστατοι καθώς όπως καταγγέλλουν η φασαρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να κοιμηθούν. Όλο το τετράγωνο μετατρέπεται σε έναν υπαίθριο σκουπιδότοπο ακόμη και το προαύλιο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου γεμίζει με σπασμένα μπουκάλια, κουτιά από πίτσες, και αποτσίγαρα.

Επικρατεί ο απόλυτος συνωστισμός ενώ ακόμη υπάρχουν και αυτοκίνητα τα οποία παίζουν μουσική στη διαπασών. Κάτοικοι και επαγγελματίες βρίσκουν κάθε πρωί τις εισόδους των πολυκατοικιών και των καταστημάτων τους γεμάτες με σκουπίδια και ακαθαρσίες.

Καταγγέλλουν ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την αστυνομία, αυτή δεν επεμβαίνει.Η αγανάκτηση είμαι τόσο μεγάλη που σύμφωνα με μαρτυρίες κάτοικος που ξυπνά νωρίς το πρωί για την εργασία του και δεν μπορεί να κοιμηθεί απείλησε τους συγκεντρωμένους με καραμπίνα.

Οι πολίτες έχουν ήδη ένα κείμενο διαμαρτυρίας προς τις αρχές και ετοιμάζονται να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Από την πλευρά του ο δήμος κάθε ημέρα νωρίς το πρωί φέρνει συνεργεία για να καθαρίσουν την περιοχή ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα καταστήματα και ο χώρος να είναι καθαρός για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ