Αντιμέτωποι με αυξήσεις σε φρούτα, λαχανικά, κηπευτικά, γαλακτοκομικά και τυριά τίθενται ήδη οι Θεσσαλονικείς καθώς τα οικονομικά απόνερα του «Daniel» φτάνουν με ταχύτητες φωτός στα πιάτα και τα ψυγεία μας.

Από τις ανατιμήσεις που ξεκίνησαν με… όρεξη δεν γλιτώνουν ούτε οι πάγκοι των λαϊκών αγορών, την ώρα που η ακρίβεια η οποία έτσι κι αλλιώς υπήρχε και πριν την κακοκαιρία και τις καταστροφές, αναμένεται να ανανεωθεί και να λάβει νέες, ίσως και ανεξέλεγκτες, διαστάσεις.

Aν και το ακριβές μέγεθος των ζημιών στη Θεσσαλία δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί με ακρίβεια σε όλη του την έκταση, ο φόβος για ελλείψεις, εν πολλοίς αβάσιμος, το επόμενο διάστημα εντείνεται ενώ οι τιμές ήδη έχουν πάρει τα πάνω τους λόγω όμως ενός ελληνικού κερδοσκοπικού δαιμονίου και όχι επειδή πράγματι δικαιολογούνται ανατιμήσεις από τις πλημμύρες. Οι νέες κορυφές που θα κατακτήσουν θα φανούν από τον ερχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, η εκτόξευση των τιμών παραγωγού σε σειρά προϊόντων τον Ιούλιο «μαρτυρά» ενδείξεις για σημαντικές ανατιμήσεις σε νωπά φρούτα και λαχανικά, ενδείξεις οι οποίες γίνονται… αποδείξεις μετά και το πέρασμα του «Daniel».
Με το ράλι να συνεχίζεται και την εβδομάδα που μας πέρασε, οι επικρατούσες τιμές χονδρικής την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου διαμορφώνονταν ως εξής: Μαρούλια 1,70 ευρώ, αντίδια 1,10 ευρώ, ντομάτες 1,60 ευρώ , σέλινο 3,50 ευρώ, κολοκυθάκια 1,10 ευρώ, σπανάκι 2,50 ευρώ, πράσινες σαλάτες 1,70 ευρώ, φασολάκια 3,80 ευρώ. Η ντομάτα πάντως στους πάγκους των λαϊκών της Θεσσαλονίκης έδειξε… αγριεμένη με την τιμή να αγγίζει τα τρία ευρώ το κιλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ