Συγκρατημένα αισιόδοξη» εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την προοπτική που διανοίγεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την ωριαία συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Νέα -«μέσα σε πολύ θετικό κλίμα»- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία πολυπληθών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται μεγάλη ικανοποίηση για το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από αμερικανικές εταιρίες, με εκπροσώπους των οποίων είχαν επαφές ο πρωθυπουργός, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Το κλίμα ήταν πιο θετικό από αυτό που περιμέναμε», δήλωναν έγκυρες πηγές μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. «Συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα με ένα πλαίσιο ειλικρίνειας» και στο πνεύμα ότι η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών συμβάλει στο να «αίρονται προκαταλήψεις ή προβλήματα», έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε ξεκάθαρα ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να γίνει πιο αυστηρή επιτήρηση των ροών αυτών στην τουρκική ενδοχώρα, στις ακτές της γείτονος, αλλά και στην θάλασσα. Ταυτόχρονα η Ελλάδα δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για τον έλεγχο των δικών της συνόρων, αναπτύσσοντας περισσότερα σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού στην περιοχή και αυξάνοντας τις επιστροφές με βάση τη συμφωνία Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης υπογραμμίστηκε η βούληση της Αθήνας να συνδράμει στο να διατεθούν περισσότερα κονδύλια στην Άγκυρα για την περίθαλψη των μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ