Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού. Νιφάδες χιονιού έπεσαν από τα ξημερώματα σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, από τη χιονόπτωση δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δρόμο Χορτιάτη -Αγ. Βασιλείου, ωστόσο, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Σε πλήρη επιφυλακή θα βρίσκονται όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και οι εργαζόμενοι έως την Παρασκευή, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημαρχεία στις πρώην δημοτικές ενότητες Χορτιάτη, Φιλύρου και Ασβεστοχωρίου για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή στους κατοίκους της πόλης. λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ.,που ισχύει από αργά της Τρίτης 04-02-2020 μέχρι και την Πέμπτη 06-02-2020, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων ( έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού ).
Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ