Πιο πολύ από ποτέ βρίσκεται στην κυβερνητική ατζέντα ο διάλογος που θα αφορά το ενδεχόμενο των απολύσεων όσων εργαζομένων ανήκουν στις ομάδες στις οποίες ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνεται υποχρεωτικός και δε δέχονται να εμβολιαστούν. Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν πως οι απολύσεις είναι το τελευταίο μέτρο που θα πρέπει να εξεταστεί αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί.Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η επέκτασή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες εργαζομένων.

O διάλογος να επεκταθεί το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτός και είναι εξαιρετικά πιθανό μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι εργαζόμενοι στην εστίαση. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει διάλογος και τους εργαζόμενους στο εμπόριο.Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, η οποία θα προβλέπει κυρώσεις, για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση θεωρεί πως το μέτρο αυτό θα είναι ένας ισχυρός μοχλός πίεσης για τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και ιδίως και εκείνους που εργάζονται σε δομές υγείας διότι και χρήματα δε θα παίρνουν καθώς θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (και μάλιστα χωρίς χρονικό όριο) και δεν θα έχουν ασφάλιση.Μάλιστα, η άδεια άνευ αποδοχών, όπως και η αναστολή εργασίας είναι ανασφάλιστος χρόνος. Είναι ένας κενός χρόνος στον ασφαλιστικό βίο του εργαζόμενου . Αυτή η φόρμουλα μελετάται να ισχύσει και για τους εργαζόμενους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γι’ αυτούς.

Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσο χρόνο παραμένουν σε αναστολή, θα χάνουν και ένσημα. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα καθορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ