Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και είχε εστιακό βάθος στα 19,6 χιλιόμετρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Αγία Γραφή μιλάει για σεισμούς σε μια προφητεία που είπε ο Ιησούς. Τα λόγια του έχουν καταγραφεί σε τρία βιβλία της Γραφής:

    «Θα επιτεθεί έθνος σε έθνος και βασίλειο σε βασίλειο και θα υπάρξουν πείνες και σεισμοί στον έναν τόπο μετά τον άλλον».—Ματθαίος 24:7.

    «Θα επιτεθεί έθνος σε έθνος και βασίλειο σε βασίλειο· θα γίνουν σεισμοί στον έναν τόπο μετά τον άλλον· θα υπάρξουν επίσης πείνες».—Μάρκος 13:8.

    «Θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί, και στον έναν τόπο μετά τον άλλον θα υπάρξουν πείνες και επιδημίες».—Λουκάς 21:11.

    Ο Ιησούς προείπε λοιπόν ότι «μεγάλοι σεισμοί» θα συνέβαιναν «στον έναν τόπο μετά τον άλλον» σε μια εποχή στην οποία θα υπήρχαν επίσης πόλεμοι, πείνες και επιδημίες. Όλα αυτά τα γεγονότα μαζί προσδιορίζουν μια περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που αποκαλείται “η τελική περίοδος του συστήματος πραγμάτων” ή “οι τελευταίες ημέρες”. (Ματθαίος 24:3· 2 Τιμόθεο 3:1).

    Η προφητεία του Ιησού, στην οποία αναφέρθηκε και στους σεισμούς, ταιριάζει με τα γεγονότα που βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα. Από το 1914, έχουν γίνει πάνω από 1.950 σφοδροί σεισμοί, οι οποίοι έχουν προκαλέσει συνολικά τον θάνατο δύο εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων.

    Η Βιβλική προφητεία που αφορά τους σεισμούς μάς προειδοποιεί για το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Ο Ιησούς είπε: «Όταν τα δείτε αυτά να συμβαίνουν, να ξέρετε ότι πλησιάζει η Βασιλεία του Θεού».—Λουκάς 21:31.

    Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι η Βασιλεία του Θεού είναι μια πραγματική κυβέρνηση στον ουρανό που έχει ως Βασιλιά της τον Ιησού Χριστό. Αυτή είναι η Βασιλεία για την οποία ο Ιησούς δίδαξε τους μαθητές του να προσεύχονται.—Ματθαίος 6:10.

    Όταν η Βασιλεία του Θεού θα κυβερνάει τη γη, ο Θεός δεν θα επιτρέπει σε φυσικές καταστροφές, όπως είναι οι σεισμοί, να προξενούν κακό στους ανθρώπους. (Ησαΐας 32:18) Αλλά δεν θα κάνει μόνο αυτό. Θα αντιστρέψει κάθε σωματική ή συναισθηματική βλάβη που έχουν προκαλέσει οι σεισμοί στην εποχή μας. (Ησαΐας 65:17· Αποκάλυψη 21:3, 4)

    Όποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες (εντελώς δωρεάν) μπορεί να μου στείλει μήνυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ