Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες της Ελληνικής ομάδας της ΕΜΑΚ στην επαρχία Χάται (Hatay) βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία που έχουν χτυπηθεί με σφοδρότητα από τον εγκέλαδο. Χάρη στο πείσμα τους, την εκπαίδευσή τους, τον επαγγελματισμό τους, την ανθρωπιά τους και την αυταπάρνηση με την οποία κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μία 9χρονη, μία 7χρονη , ενώ έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του ένα ανήλικο κορίτσι. Οι εικόνες με τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών, η συγκίνησή τους αλλά και η οδύνη τους για το θάνατο της μικρής Φατμέ, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.
Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να διασώσουν έναν νεαρό άνδρα από την περιοχή Χατάι. «Όλοι οι διασωθέντες έχουν βγει πόντο-πόντο, τα παιδιά μας σκάβουν με τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής ανακοινώνοντας την τέταρτη διάσωση από Έλληνες διασώστες στην Τουρκία.Εντωμεταξύ το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα στέλνει και δεύτερη ομάδα με 15 άνδρες της ΕΜΑΚ που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που θα απογειωθεί από αεροδρόμιο της Βορείου Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής η ομάδα των 15 ανδρών της ΕΜΑΚ θα έχει μαζί της και ένα βελγικό ποιμενικό με την ονομασία Τάλως για το οποίο είπε ότι «είναι πολύτιμος σύντροφος γιατί η όσφρηση του τετράποδου βοηθάει στον εντοπισμό των εγκλωβισμένων».

Στην δεύτερη ελληνική ομάδα θα συμμετέχουν, τέλος, και τρια στελέχη του ΕΚΑΒ ως ιατρικό προσωπικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ