Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στο Μεξικό .Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Οαξάκα, Αλεχάντρο Μουράτ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην περιοχή.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στο Μεξικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε σε χερσαία περιοχή και εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαλάπα στο Μεξικό. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στις 10:26 (τοπική ώρα – 18:26 ώρα Ελλάδος). Επίκεντρο του σεισμού ήταν η νότια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό ινστιτούτο.Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός μέχρι και στην πρωτεύουσα του Μεξικό, η οποία απέχει 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7, ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού τόνισε πως η δόνηση ήταν 7,5.
Κτίρια σείστηκαν στην κεντρική Πόλη του Μεξικού με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρέχοντας στους δρόμους, αφού οι συναγερμοί της πόλης ειδοποίησαν τους κατοίκους λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ