Σαρώνουν κορονοϊός και ιώσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ η κορύφωσή τους αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Με βάση τα μοντέλα πρόβλεψης, η κορύφωση του επιδημικού κύματος αναμένεται σε 2-3 εβδομάδες και οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για την εξέλιξη της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα κρούσματα. Οι μαθητές επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ εξαιτίας της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων.Νομίζω ότι η κορύφωση θα είναι νωρίτερα, γύρω στις 23 – 24 του Γενάρη με περίπου 7.500 κρούσματα, 7.100 θα έλεγα εγώ, την ημέρα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ο λόγος που βλέπουμε αυτήν τη διόρθωση που ανέφερα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενημέρωση του κοινού, φορούν μάσκες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει διασπορά και άλλαξε η συμπεριφορά. Θέλουμε να γλιτώσουμε τη διασπορά. Το να έρθει νωρίτερα σημαίνει ότι δε θα έχει μεγάλη διάρκεια ως κύμα. Αυτό μας διευκολύνει και σε ό,τι αφορά τις σοβαρές νοσήσεις και για τους θανάτους».

«Η αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή», συμπληρώνει ο ίδιος, εξαιτίας της χειμερινής περιόδου που διανύουμε η οποία ευνοεί τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, αλλά και λόγω της συννοσηρότητας που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ