Πλέον η παραλλαγή Όμικρον του ιού πλήττει σκληρά τη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχουν τεθεί σε lockdown επ’ αόριστον, υπό εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

Το ποσοστό εμβολιασμού είναι ανησυχητικά χαμηλό στους ηλικιωμένους. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της Σαγκάης παραδέχθηκαν προχθές Κυριακή ότι λιγότερα από τα δύο τρίτα των πολιτών άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ποσοστό χαμηλότερο από το 40% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Οι επτά άνθρωποι που υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 101 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενημέρωσε σήμερα ο δήμος της Σανγκάης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, είχαν ήδη διαπιστωθεί θάνατοι αποδιδόμενοι στην COVID-19 στη Σανγκάη τις προηγούμενες εβδομάδες· όμως οι πληροφορίες αυτές λογοκρίθηκαν πολύ γρήγορα από τις κινεζικές αρχές.Κινέζοι σύμβουλοι μετανάστευσης λένε ότι οι έρευνες από πλούσιους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα έχουν αυξηθεί μετά το lockdown της Σαγκάης, σύμφωνα με τους Financial Times, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη απογοήτευση για τη στρατηγική μηδενικής ανοχής απέναντι στον κορονοϊό που εφαρμόζει με κάθε κόστος το Πεκίνο.

Οι αιτήσεις για μετανάστευση αυξήθηκαν κατακόρυφα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με περισσότερες από δώδεκα εταιρείες συμβούλων, μετά το ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον που οδήγησε τις αρχές να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στην πόλη των 26 εκατομμυρίων, διαταράσσοντας τα πάντα, από τις προμήθειες τροφίμων μέχρι την υγειονομική περίθαλψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ