Οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδικεύουν σήμερα το τρίπτυχο των παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν και αφορούν στην:

-Επιδότηση των καυσίμων με επιστροφή μέρους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, κοντά στα 20 λεπτά ανά λίτρο, για συνολικά 180 λίτρα τους επόμενους τρεις μήνες.

-“Επιταγή ακρίβειας”, στα πρότυπα του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Φέρεται να “κλείδωσε” στα 250 ευρώ και να αφορά σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα και τα χρήματα αυτά θα είναι ακατάσχετα.

-“Γενναία” επιδότηση, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά (κύριες κατοικίες), και ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το νέο πακέτο μέτρων με ισχύ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, αποτιμάται στο 1,1 δις και έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής “καταιγίδας”.

Απευθείας επιδότηση κατανάλωσης καυσίμων με 22 λεπτά το λίτρο για 3 μήνες σε δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ – Χορηγείται 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο – Ενίσχυση σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους.και σε σε ανασφάλιστους υπερήλικες – Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 254.000 δικαιούχους

https://www.ertflix.gr/epg/channel/ept1-live

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ