Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε τον εντοπισμό κολοσσιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα από τις γεωτρήσεις που διεξήγαγε το γεωτρύπανο Fatih τις τελευταίες 40 ημέρες. Χαρακτήρισε δε ως μια νέα πόρτα που ανοίγει ο Αλλάχ στην Τουρκία το όλο εγχείρημα και προέβλεψε ότι θα υπαρξουν κι άλλα τέτοια κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας προφανώς τις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.​
Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές του DEB στην Θράκη ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από μειονοτικά χωριά!

Για πρώτη φορά το μειονοτικό κόμμα των μουσουλμάνων εξτρεμιστών της Θράκης, το DEB «ενοχλήθηκε από την παρουσία του Ελληνικού Στρατού» σε τρία μειονοτικά χωριά και εξέδωσε ανακοίνωση που μιλά για «στοχοποίηση» και «εκφοβισμό» τους!

Αυτοί υποτίθεται ότι είναι Ελληνες πολίτες και η ανακοίνωσή τους αφορά τον Ελληνικό Στρατό!

Η ανακοίνωση του DEB:
«Σε αυτή την περίοδο που συμβαίνει η κρίση της ανατολικής Μεσογείου, η εμφάνιση ένοπλων στρατιωτών σε τρία μειονοτικά χωριά δεν μπορεί να εκτιμηθεί από την πλευρά μας ως κάτι το τυχαίο.

Υπογραμμίζουμε πάλι αυτό που είχαμε υπογραμμίσει παλιότερα. Η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν μπορεί να είναι το πεδίο στο οποίο δίνονται τα μηνύματα ή ως στόχος. Καταγγέλλουμε κάθε είδους δράση που σκορπά φόβο».

Ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα την Τρίτη ο Χάικο Μάας

Συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας θα έχει την Τρίτη, 25 Αυγούστου, και ώρα 12:00 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Μονή της Χώρας: «Καταδικαστέα απόφαση – Η Τουρκία να επιστρέψει στον 21ο αιώνα», λέει το ΥΠΕΞ
«Απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί και την καλεί «να επιστρέψει στον 21ο αιώνα, του αμοιβαίου σεβασμού, του διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ