Σημαντικά μειωμένες αναμένεται να είναι οι χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος που θα ανακοινώσουν την προσεχή Παρασκευή οι τέσσερις πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, και οι οποίες θα αφορούν τις τιμές για το μήνα Φεβρουάριο.

Κάποιες εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για τιμές στο ρεύμα που θα είναι μειωμένες ακόμη και 50% από τα σημερινά επίπεδα. Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η πορεία που έχουν καταγράψει οι τιμές των φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές και οι οποίες πλέον έχουν υποχωρήσει κάτω των 60 ευρώ η MWh.

Εφόσον επαληθευτούν οι εν λόγω εκτιμήσεις τότε θα πρόκειται μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις, αλλά και τους επαγγελματίες, αφού όπως είναι γνωστό η επιδότηση καλύπτει ένα μέρος του επιπλέον ενεργειακού κόστους και το μεγαλύτερο όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών με καταναλώσεις έως και 500 KWh

Εντυπωσιακή πτώση στις τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Χθες για παράδειγμα τόσο η τιμή του φυσικού αερίου, όσο και χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσαν εντυπωσιακή κάμψη. Συγκεκριμένα το φυσικό αέριο βρέθηκε στα 54,9 ευρώ η MWh με πτώση 15,3%.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση για την χονδρική τιμή του ρεύματος. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στα 132,48 ευρώ η MWh με κάμψη 35,19%.

Να σημειωθεί ότι από τον επόμενο μήνα, οι τιμές αναμένεται να είναι ακόμη χαμηλότερες στην χονδρική τιμή του ρεύματος, όταν και η ελληνική αγορά θα τιμολογήσει το φυσικό αέριο με τις τιμές αυτές κάτι που, όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, θα επηρεάσει θετικά και το ενεργειακό κόστος της ηλεκτροπαραγωγής.

Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα οι μειώσεις του φυσικού αερίου TTF δεν μετακυλίονται άμεσα στην αγορά καθώς οι προμηθευτές του καυσίμου ακολουθούν διαφορετικό τρόπο τιμολόγησης. Για την ακρίβεια τιμολογούν τις ποσότητες με βάση το κόστους του φυσικού αερίου του προηγούμενου μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ