«Η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο μίας πλήρους διακοπής τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσα«Θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε και αυτό το ενδεχόμενο» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε τη σημασία της Ρεβυθούσας για τη διεύρυνση των πηγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου.

«Στη Ρεβυθούσα χτυπά η καρδιά της εγκατάστασης αεροποίησης φυσικού αερίου στη χώρα μας. Είναι μία εντυπωσιακή εγκατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Το φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να πετύχουμε τη διεύρυνση των πηγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου. Σε αυτόν τον σχεδιασμό η Ρεβυθούσα παίζει καθοριστικό ρόλο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι η «έκρηξη» στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής, πως το πρόβλημα είναι εισαγόμενο και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ