Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά και την παραμονή έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως είναι απαραίτητη η αποστολή μηνύματος τόσο κατά την άφιξή μας σε ρεβεγιόν όσο και κατά την επιστροφή.

Ο κ. Χρονόπουλος μάλιστα ανέφερε πως «ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου» και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.Όπως ανέφερε η αστυνομία θα εντείνει του ελέγχους σε κεντρικούς άξονες, σε πλατείες και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα.Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει όπως ακριβώς γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 για τη μετακίνηση προς και από το ρεβεγιόν, και με σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.

Ειδικότερα, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί όπως και τα Χριστούγεννα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύσει κανονικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ