ΡΑΕ: Στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα βρίσκεται από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το απόγευμα, το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ot.gr και του δημοσιογράφου, Χρήστου Κολώνα, η ΡΑΕ μετά από συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολούθησε διαπίστωσε πως οι καθετοποιημένοι όμιλοι παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας εμφάνισαν υπερκέρδη της τάξης των 600 εκ. ευρώ μολονότι αυτά υπολογίζονταν από την αντιπολίτευση με τα δημοσιευμένα στοιχεία στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και από τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας στα 240 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον Μάρτιο!Αυτά τα χρήματα, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν μπήκαν όλα στα ταμεία των εταιρειών ενέργειας καθώς οι εταιρείες προχώρησαν την ίδια περίοδο σε τιμολογιακή πολιτική προς τους πελάτες τους, σύμφωνα με την οποία εφάρμοσαν εκπτώσεις ή σταθερά τιμολόγια σε μικρούς και μεγάλους καταναλωτές, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της περιόδου να εμφανίζουν καθαρά έσοδα της τάξης των 100 με 200 εκ. ευρώ.

Το 80% των προαναφερόμενων μεγεθών αποδίδεται στη ΔΕΗ, η οποία έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, στην ηλεκτροπαραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ