Ραγδαίες εξελίξεις Ρωσία: Την παραίτησή της υπέβαλε η ρωσική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ραγδαίες εξελίξεις Ρωσία: Η παραίτηση ήρθε λίγες ώρες μετά την ετήσια ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του έθνους. Στην ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ριζικές μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος, που θα επιτρέψουν τη μετάβαση περισσότερων εξουσιών από την προεδρία στο Κοινοβούλιο και τον πρωθυπουργό, μια κίνηση που, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και του πρακτορείου Tass, θα επιτρέψει στον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μετά την αποχώρησή του από το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται πως η τέταρτη προεδρική θητεία του Πούτιν λήγει το 2024, ενώ βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός. Η δημοτικότητά του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τους Ρώσους να τον βλέπουν ως πηγή σταθερότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ισχύον Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κανέναν την παραμονή στην εξουσία πέραν δύο διαδοχικών προεδρικών θητειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ