Τον συμπαθή κατά δήλωσή του Στέφανο Κασσελάκη θα συναντήσει αύριο στις 10:00 το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τις 25 Σεπτεμβρίου όταν σήκωσε το τηλέφωνο για να ευχηθεί συγχαρητήρια στο νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεσολάβησαν δυο γύροι αυτοδιοικητικών εκλογών, αρκετές επιθέσεις στο πρόσωπό του από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ταξίδι του δεύτερου στις ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είναι στη διάθεσή του να συναντηθούν και μάλιστα είχε πει ότι ελπίζει να μην περιμένει τόσο όσο με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.Το τηλεφώνημα λοιπόν έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή της γ.γ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκο και βρέθηκε κοινή ημερομηνία την 1η Νοέμβρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρότι οι δυο άνδρες είχαν μια γνωριστεί κοινωνικά στο παρελθόν όταν ο νυν πρωθυπουργός ήταν βουλευτής και εκείνος εργαζόταν στις ΗΠΑ, αυτή θα είναι μια πρώτη καθαρά θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση ανάμεσα σε δυο πολιτικούς αρχηγούς. Τονίζουν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να δώσει πολιτικό χρόνο στο νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο όμως ακόμα αδυνατεί να καταλάβει πως «χωράει» σε αυτό τον πολιτικό χώρο θυμίζοντας την φράση που είχε πει σε συνέντευξή του: «Προσωπικά μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν. Δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το πλαίσιο πάντως στο οποίο αναμένεται να κινηθούν οι δυο άνδρες είναι εκ των πραγμάτων προκαθορισμένο καθώς ο κ. Κασσελάκης όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είναι βουλευτής και έτσι θα αργήσει αρκετά η πολιτική αντιπαράθεση στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή. «Κάποια στιγμή να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.
Τρίτο υπουργικό σε ένα μήνα
Πριν όμως Μητσοτάκης και Κασσελάκης ανταλλάξουν την τυπική χειραψία μπροστά στις κάμερες θα προηγηθεί σήμερα υπουργικό συμβούλιο το οποίο είναι το τρίτο κατά σειρά σε διάστημα 30 ημερών. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην πάει ούτε μια ημέρα χαμένη και να προωθηθούν τα νομοσχέδια που θα δώσουν ώθηση στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Κορυφαίο νομοσχέδιο είναι αυτό που θα παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τα μέτρα για την μείωση του ενεργειακού κόστους τα οποία έχουν ήδη προαναγγελθεί αλλά δεν έχουν εξειδικευθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη. Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσει την Ψυχιατρική μεταρρύθμιση αλλά και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer.

Κυβερνοασφάλεια και Ελληνικό Κτηματολόγιο θα βρίσκονται στον φάκελο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ νομοθετήματα για την Ανώτατη και Επαγγελματική Εκπαίδευση θα παρουσιάσει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την Αναδιάρθρωση των δομών του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αλλά και με τον μηχανισμό εναέριας έρευνας, διάσωσης και αεροδιακομιδών θα αναλύσει ο Βασίλης Κικίλιας. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την οργάνωση όλων των κρατικών υπηρεσιών για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων με σχέδιο, σαφείς αρμοδιότητες και πρόβλεψη λειτουργικότητας των υπηρεσιών, ενώ θα προβλέπει τη δημιουργία εθνικού μητρώου διαθέσιμων μηχανημάτων και την ενίσχυση της χρήσης του 112 για τον συντονισμό των πολιτών και των υπηρεσιών.

Νομοθετήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων θα περιλαμβάνονται στην παρουσίαση που θα κάνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Τέλος, σημαντικό ειδικά στην παρούσα συγκυρία είναι και το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος για την αναβάθμιση των υφιστάμενων και της κατασκευής νέων χερσαίων συνοριακών σταθμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ