Σήμερα ξυπνήσαμε με πόλεμο σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Σε απόσταση περίπου 540 χιλιομέτρων από τις Καστανιές του Έβρου ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία.Ρωσία και ΗΠΑ θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα από το αέριο και τους αγωγούς ή τα πλοία τους (αντίστοιχα). Η Ευρώπη θα πληρώσει και θα παγώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά από το νέο ψυχρό πόλεμο.

Η παγκόσμια πόλωση επιστρέφει και βρίσκει πιο άχρωμη από πότε την ηγεσία της να παρακολουθεί από το πιο μακρινό σημείο του τραπεζιού μία επαπειλούμενη καταστροφή.
Από το πρωί της Πέμπτης (24/2) πραγματοποιούνται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την αποτίμηση των νέων δεδομένων καθώς η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή τους στους Έλληνες υπηκόους και ομογενείς που βρίσκονται στην Ουκρανία αλλά και στο μέτωπο της ενέργειας ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο.

Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την πρόθεσή του να ζητήσει στην Επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκτακτα μέτρα στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών και επιχειρήσεων, καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει την ενεργειακή κρίση και φέρνει νέο κύμα ακρίβειας.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Ρουμάνο ομόλογο του, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαία έκτακτα μέτρα στήριξης, καθώς ούτως ή άλλως όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ με τον ένα ή άλλο τρόπο επιδοτούν ήδη τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Υποστήριξε ότι χρειάζεται μία ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες κράτη – μέλη της ΕΕ και για όλες είναι δημοσιονομικά επώδυνο” και δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ