Ανελέητα σφυροκοπείται η Ουκρανία για δεύτερη συνεχή ημέρα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με το Κίεβο να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της πολεμικής σύρραξης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποδέχεται μεν την πρόσκληση, ωστόσο στη συνεχεία να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ζελένσκι ως «ομάδα νεοναζί» και να καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να αναλάβουν την εξουσία, ώστε να διαπραγματευτεί με εκείνους.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στα περίχωρα της Ουκρανικής πρωτεύουσας σφυροκοπούν πλέον το Κίεβο καθώς επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Πυρά πυροβολικού αντηχούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, απόψε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε σήμερα να “αναστείλει” τη συμμετοχή όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού “με άμεση ισχύ”, απαντώντας στην “ένοπλη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ