Στην 72η μέρα εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με το σφυροκόπημα από πλευράς Ρωσίας στο εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ να συνεχίζεται και τους άμαχους στη Μαριούπολη να αναζητούν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να εγκαταλείψουν την κόλαση του πολέμου.
Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει τη χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, τον τελευταίο θύλακα ουκρανικής αντίστασης στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας, ως τη Δευτέρα.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξήγησε πως οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν οι αχανείς εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας να έχουν πέσει στα χέρια τους την ημέρα που συμπληρώνεται η 77η επέτειος από τη νίκη επί του καθεστώτος της ναζιστικής Γερμανίας την 9η Μαΐου.

Η «φιλοδοξία» τους είναι «να κυριεύσουν το Αζοφστάλ και να δώσουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη ‘νίκη’ την 9η Μαΐου», είπε ο κ. Αρεστόβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. «Το θέλουν πολύ, αλλά για να δούμε αν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ