Ξημερώματα Πέμπτης, πολλές και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Βίντεο στα social media καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες και δεν ήταν ξεκάθαρο αν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έγιναν μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.Αυτό που όλοι γνώριζαν από χθες και είχαν ανακοινώσει επίσημα και οι Ρώσοι επιβεβαιώθηκε (ξανά) και από Ουκρανούς αξιωματούχους: πως η Χερσώνα βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων. Η πόλη, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ