Ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών, όπως αποφασίστηκε σε πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Μάλιστα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το πρωί στη σύσκεψη και στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα όπως και τώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της επιτήρησης, πρόληψης και διαχείρισης των πυρκαγιών».

Ειδικότερα, αποφασίστηκε: επιτήρηση από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και συνεχείς περιπολίες τμημάτων σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία.Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου, σε όλη την επικράτεια από αέρος αλλά και ξηράς με την περιπολία Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση και κατάσβεση πυρκαγιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων των εν εξελίξει πυρκαγιών τα τελευταία 24ωρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ