Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023
Η υγεία στο επίκεντρο
Στις 10 σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην οδό Αριστοτέλους κι στην είσοδο του υπουργείου Υγείας θα τον υποδεχθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο άνθρωπος στον οποίο ανέθεσε να φέρει εις πέρας μια από τις πιο δύσκολες αποστολές. Την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Ο μπλε φάκελος που παρέλαβε στο πρόσφατο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο νέος υπουργός Υγείας περιλαμβάνει 20 δεσμεύσεις της νέας διακυβέρνησης για την Υγεία και 21 δράσεις-μεταρρυθμίσεις, η πλειονότητα των οποίων θα πρέπει να έχει προωθηθεί έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται η αύξηση του προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους έως το τέλος της 4ετίας, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για τον οποίο έχουν δεσμευθεί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών, η αναμόρφωση του νοσοκομειακού χάρτη.

Τι είπε με Πιερρακάκη, Γεωργιάδη και Κεραμέως
Η ψηφιοποίηση της Παιδείας και η αναβάθμιση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης απασχόλησε την χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη.

Χθες στο Μαξίμου βρέθηκαν και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τους υφυπουργούς Βασίλη Σπανάκη και Παναγιώτη Τσακλόγλου όπου συζητήθηκε η απλοποίηση της ΕΡΓΑΝΗΣ, η μείωση της γραφειοκρατίας και η επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας αλλά και η αναλογικότητα στις συντάξεις για όσους επιλέγουν να μείνουν στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά στο επιτελικό κράτος η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που επίσης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέτασε μαζί του ένα από τα πρώτα και εμβληματικά νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή και από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ το επιτελικό κράτος 2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ