Πρώτη ημέρα στο σχολείο 2021: Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 08:15′ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.
Μετ’ εμποδίων η δήλωση self test στην πλατφόρμα, καθώς η υποχρέωση για δήλωση του αποτελέσματος για χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενους προκάλεσε προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα μέσω το gov.gr.

Αρκετοί πολίτες από αργά το βράδυ της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου διαμαρτύρονταν για προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα προκειμένου να δηλώσουν το αποτέλεσμα από το self testing. Μόλις λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων και με τους μαθητές να πρέπει να φέρουν μαζί τους τη «σχολική κάρτα», πολλοί γονείς μπήκαν το βράδυ της Κυριακής στο self-testing.gov.gr για να συμπληρώσουν τη φόρμα.

Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, οι γονείς δεν μπορούσαν να συνδεθούν για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους ή θα έπρεπε να αναμένουν αρκετά λεπτά της ώρας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για το self testing.

Πρώτη ημέρα στο σχολείο 2021: Με τι μέτρα ανοίγουν τα σχολεία
Μαθητές 12 ετών και άνω και εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου.Αν δεν έχουν τα παραπάνω δικαιολογητικά, οι μαθητές υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από COVID 19 πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα γίνεται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να έχει γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας, πριν από το σχολείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ