Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Καϊτεζίδης: Να αλλάξει ο νόμος για να διευκολυνθούν
οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
Αλλιώς θα «κυνηγάνε» συμβολαιογράφους μες στον Αύγουστο
Σήμερα για μια εξουσιοδότηση υποψηφιότητας στον υποψήφιο δήμαρχο, χρειάζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο
Για όσα διεκδικεί η ΠΕΔ/ΚΜ και θα μεταφέρει στην σημερινή σύσκεψη με τους υπουργούς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Καϊτεζίδης τα προβλήματα είναι πολλά και τα γνωρίζει ήδη «ο εξαιρετικός δήμαρχος και αυτοδιοικητικός» και τώρα πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου. Ανάμεσά τους όπως είπε ο πρ. ΠΕΔ/ΚΜ είναι και το θέμα που δημιουργεί στις υποψηφιότητες των δημοτικών συμβούλων ο νόμος, ο οποίος προβλέπει ότι εάν θέλει κάποιος για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του να εξουσιοδοτήσει τον επικεφαλής του, δήμαρχο ή υποψήφιο δήμαρχο, πρέπει να υπογράψει συμβολαιογραφικό έγγραφο. «Η προθεσμία είναι μέχρι 31 Αυγούστου. Αν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κυνηγάνε συμβολαιογράφους μες στον Αύγουστο για να κάνουν την πληρεξουσιότητα στο δήμαρχο να τις καταθέσει, νομίζω ότι φτάνουμε στα άκρα. Είναι πιο απλές οι διαδικασίες. Πρέπει να τα απλοποιήσουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα διορθώσουμε στο επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.
Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για τις ενεργειακές κοινότητες
Μέτρα που θα διευκολύνουν τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ιδιαίτερα με διαδημοτικές συνεργασίες ζητούν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης που σημείωσε ότι μπορούν να αποκτήσουν ως ένα σημείο μια ενεργειακή αυτοτέλεια ώστε «να εξυπηρετήσουμε κοινωνικές ανάγκες, πχ. Παροχή ενέργειας, δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας» Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να απλοποιηθούν οι θεσμικές διαδικασίες και να εξασφαλιστεί η χωρητικότητα στο δίκτυο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ