Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους ηλικίας 25 έως 39 ετών παρουσιάζουν αυτήν την ώρα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
«Η στεγαστική πολιτική στην Ελλάδα ξεκινάει με πέντε προγράμματα. Το πρώτο, το πρόγραμμα σπίτι μου για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους ξεκινά τη Δευτέρα 3/4 με επιτόκιο στο 1/4 του κανονικού επιτοκίου για τα στεγαστικά δάνεια» ξεκίνησε την παρουσίαση ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι το πρόγραμμα έχει ανώτατο εισόδημα ως όριο «γιατί δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τους πλούσιους» προσθέτοντας ότι «έχουμε κατώτατο όριο γιατί είναι στεγαστικό δάνειο και πρέπει να αποπληρωθεί».

Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να λάβει δάνειο όποιος έχει σπίτι 50 τ.μ. αυξανόμενο κατά 10 τ.μ. για κάθε συγκάτοικο, αν έχει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία με άνω 50% στο ακίνητο αυτό ενώ το ακίνητο αυτό δεν πρέπει να είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα. «Αν κάποιος έχει ακίνητο στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται και ζει στην Αττική μπορεί να πάρει δάνειο» είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το ακίνητο που διαθέτει ο αιτών δεν μπορεί να έχει χρήση πρώτης κατοικίας»

Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να λάβει δάνειο όποιος έχει σπίτι 50 τ.μ. αυξανόμενο κατά 10 τ.μ. για κάθε συγκάτοικο, αν έχει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία με άνω 50% στο ακίνητο αυτό ενώ το ακίνητο αυτό δεν πρέπει να είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα. «Αν κάποιος έχει ακίνητο στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται και ζει στην Αττική μπορεί να πάρει δάνειο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι «το ακίνητο που διαθέτει ο αιτών δεν μπορεί να έχει χρήση πρώτης κατοικίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ