Με το σύνθημα “Μην ανέχεσαι – διεκδίκησε” η πρωτοβουλία φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης διοργανώνουν νέα διαμαρτυρία για την άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της πρωτοβουλίας κάλεσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά στη διαμαρτυρία ως απάντηση στις τραγικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους.

Η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου ανέφερε ότι η κατάσταση με τα λεωφορεία έχει φτάσει στο απροχώρητο με καθημερινές όπως είπε εικόνες ντροπής με τον κόσμο να στοιβάζεται και να κρέμεται μέσα στα οχήματα και να σημειώνονται λιποθυμίες και τραυματισμοί. Έκανε λόγο για λεωφορεία που διαλύονται κάθε ημέρα στους δρόμους, με τεράστιες καθυστερήσεις.

Κατηγόρησε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις οι οποίες καταρρέουν. Όπως τόνισε τώρα ζητούν από τον κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να έρθουν νέα λεωφορεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για εμπαιγμό.

Σημείωσε ότι η παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ δεν λύνει το πρόβλημα και εξέφρασε φόβους για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου.

Ο Γιώργος Μπάρδας φοιτητής φυσικής του ΑΠΘ περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα βιώνουν οι φοιτητές στις μετακινήσεις τους λέγοντας ότι από τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια χάνουν μαθήματα και εργαστήρια. Επισήμανε ακόμη τη μεγάλη ταλαιπωρία φοιτητών ιατρικής οι οποίοι βιώνουν έναν Γολγοθά για να μετακινηθούν προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπως και οι φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής στις μετακινήσεις τους προς το αγρόκτημα και οι φοιτητές των ΤΕΙ στη Σίνδο.

Από πλευράς συνταξιούχων ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” ανέφερε ότι σήμερα στην πόλη κυκλοφορούν μόλις 240 λεωφορεία ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε νωρίτερα ο διαγωνισμός για την ενοικίαση οχημάτων και μήπως θέλουν να τον “ξεφτιλίσουν τελείως για να τον δώσουν κοψοχρονιά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ