ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ COVID-19 ΕΠΟΧΗ
Οι τρόποι διαχείρισης του δυσφορικού στρες στην COVID-19 εποχή αναλύθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Πρώτες βοήθειες Ψυχικής Υγείας και αυτοφροντίδα εν μέσω κορωνοϊού» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας “ΑΝΑΤΟΛΗ”, στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Ημέρας “ΑΝΑΤΟΛΗ” Δανάη Παπαδοπούλου και Δήμητρα Μιναρητζή, ενώ τις εργασίες χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Νίκος Χριστοδούλου.
Μέσα από βιωματικές εμπειρίες που κατέθεσαν οι παρευρισκόμενοι, οι δύο ειδικοί ξεδίπλωσαν τις εισηγήσεις τους αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας (Α’ ΒΨΥ). Όπως επισήμαναν μεταξύ άλλων, η παροχή Α’ ΒΨΥ με υπευθυνότητα περιλαμβάνει τέσσερις αρχές:
1) Προετοιμασία
2) Παρατήρηση
3) Άκουσμα
4) Διασύνδεση
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ομάδες, οι οποίες χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή, όπως παιδιά και έφηβοι, άτομα με αναπηρία, άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές κ.ά. καθώς και για τις ενέργειες αποτροπής πρόκλησης περαιτέρω βλαβών κατά την παροχή των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας (ασφάλεια, αξιοπρέπεια, δικαιώματα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ