Προσφυγικό Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθούν τα νησιά της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα, στη Μόρια.
Προσφυγικό Μόρια: Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, καθώς πάνω από 2.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Τη νύχτα πραγματοποιήθηκε λαϊκή γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη. «Η κωφεύουσα Κυβέρνηση οφείλει να εισακούσει το υποβαλλόμενο αίτημά μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Όπως αναφέρει το lesvospost.gr, μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκε αίτημα των κατοίκων για σταθερή διμοιρία στην είσοδο του χωριού, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού οι μετανάστες. Εξάλλου όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση, από νωρίς το πρωί κάτοικοι της Μόριας και τον όμορων περιοχών πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Mπαρούτι έτοιμο να εκραγεί» χαρακτήρισε το νησί της Λέσβου ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σχολιάζοντας όσα έγιναν στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των αιτούντων άσυλο, προσθέτοντας ότι ακολούθησε μία «ήρεμη νύχτα». «Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι πρόσφυγες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες –χρόνια», συμπλήρωσε ενώ σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σημείωσε:«Φοβάμαι ακραίες καταστάσεις αν δρουν οι μεν και αντιδρούν οι δε. Είναι μια χειροβομβίδα που έχει απασφαλίσει».

Ο κ. Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία. Μετά τα γεγονότα ακολούθησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού. Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. «Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ