Σε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό «κλειδώνουν» σήμερα οι διευκολύνσεις που θα υπάρξουν για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της ημέρας και δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, δίνοντας παράλληλα ένα περίγραμμα των διευκολύνσεων που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τρίπτυχο των προνομίων θα αφορά, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλειστούς χώρους στην εστίαση αλλά και τα γήπεδα.

Η είσοδος των πελατών στους χώρους θα γίνεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού (είτε του εθνικού ή του ευρωπαϊκού). Από την στιγμή που τα σχετικά αυτά έγγραφα διαθέτουν barcode, θα γίνει διαθέσιμη μία εφαρμογή (application) μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Όσο για το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή οι παραπάνω διευκολύνσεις, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα από τον Ιούλιο από την στιγμή που όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, όλος ο ενήλικος πληθυσμός μπορεί να εμβολιαστεί άμεσα εφόσον το επιθυμεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ