Βασικό όπλο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης αποτελεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς χάρις την αύξηση των διαθέσιμων εμβολίων. Ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος για 100.000 δόσεις την ημέρα και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια δόσεις. Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλιακή ομάδα 18 έως 30 ετών ώστε πλέον όλοι οι ενήλικοι να μπορούν να εμβολιαστούν επιτυγχάνοντας στις αρχές του καλοκαιριού ένα πρώτο τείχος ανοσίας.

Η επίσημη ανακοίνωση, δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη, πως ο ταλαιπωρημένος όσο κανείς κλάδος των γυμναστηρίων ανοίγει στις 17 Μαΐου μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί. Αν και πολλοί κάνουν λόγο για έμμεση υποχρεωτικότητα, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά, για δύο σχεδόν εβδομάδες. Ωστόσο, είναι πιθανό να λειτουργήσει ως οδηγός και για άλλες δραστηριότητες.

Είσοδος για εμβολιασμένους
Αυτή η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος ανοίγει την συζήτηση για την δυνατότητα όσων έχουν εμβολιαστεί να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές όπως για παράδειγμα οι συναυλίες. Επίσης να μπορούν να παρευρεθούν σε δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους με πιο χαλαρά μέτρα προστασίας. Αυτός άλλωστε είναι ο μοναδικός τρόπος να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια κλειστοί χώροι που εκ των πραγμάτων συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι είτε για να διασκεδάσουν είτε για να αθληθούν. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ήδη συζητά αυτά τα σενάρια και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κάνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, η οποία βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η δυνατότητα όσων έχουν εμβολιαστεί να ταξιδέψουν απρόσκοπτα και να πάρουν μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ