Μετά τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την «σκυτάλη» πήρε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Hurriyet».Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας, υποστηρίζοντας πως το πρόσφατο αμυντικό σύμφωνο βλάπτει το ΝΑΤΟ.Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επίλυσης των διαφορών με τη χώρα μας μέσω συνομιλιών, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά του Παρισιού, χωρίς όμως να το κατονομάσει ευθέως.

«Με προσπάθειες και συμφωνίες που στρέφονται κατά της Τουρκίας, επιχειρείται τα προβλήματα που έχουν επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο να γίνουν προβλήματα των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτές οι ενέργειες όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά σε αντίθεση με το πνεύμα της συμμαχίας, κλιμακώνουν τις εντάσεις. Εμείς το έχουμε πει ξανά και ξανά. Ελάτε να καθίσουμε στο τραπέζι. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται στο όρθιο. Να συναντηθούν οι ειδικοί μας και να συζητήσουν. Εν τέλει συναντηθήκαμε.

Πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Στο πλαίσιο της τέταρτης συνάντησης περιμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα. Για αυτό το θέμα συμφωνήσαμε με τον Έλληνα υπουργό Αμύνης στην συνάντηση που είχαμε στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ επωφελείς. Εκτός από αυτήν την συνάντηση, συνεχίζονται στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ οι ”Συναντήσεις Αποτροπής Συγκρούσεων”, όπως και οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών», δήλωσε ο Ακάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ