Προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της MRB. δύο μήνες μετά τις εκλογές και μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να επικροτούν τις κινήσεις της ΝΔ.

Στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται 14,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, κατά τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο». Η τρίτη θέση είναι «ντέρμπι» μεταξύ της κυρίας Φώφης Γεννηματά και του κ. Γιανη Βαρουφάκη.

Η αποτίμηση από τις διήμερες παρουσίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφέλη φαίνεται να αποκόμισε ο κ. Μητσοτάκης καθότι θετικά τον κρίνει το 46,5%,ενώ αρνητικές γνώμες εκφράζει μόλις το 14%.

Αντίθετα για τον Αλέξη Τσίπρα το 22,1% τον κρίνει θετικά για την εμφάνιση του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Με βάση τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης, φαίνεται πως επικροτείται το έργο στα θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας, εξωτερικών και οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα κυριότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που παρουσίασε το Star, είναι:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 36,4%

ΣΥΡΙΖΑ 21,9%

ΚΙΝΑΛ 6,4%

ΚΚΕ 4,8%

ΜέΡΑ 25 4,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,1%

ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%

ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ 3,2%

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,8%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Toν πρωθυπουργό αξιολογεί θετικά το 63,1% ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά που λαμβάνει για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Θετικά κρίνει το 46,5% την εμφάνιση Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ενώ αρνητικές γνώμες εκφράζει μόλις το 14%.

Αντίθετα για τον Αλέξη Τσίπρα το 22,1% τον κρίνει θετικά για την εμφάνιση του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Στη χρυσή πεντάδα των υπουργών προηγείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χατζηδάκης, Βρούτσης Παναγιωτόπουλος, Μενδώνη και Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ