Πολιτικά κυρίαρχοι, με ισχυρή αξιοπιστία και ισχυρή υποστήριξη από ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης εξακολουθούν να είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το «ΘΕΜΑ».
Το 68,2% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό,τι περιμέναμε» – 81,4% απαντά ότι ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του – Θυμός και απογοήτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ από το 67,3% – Το 76,1% στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα για ήπια-δημιουργική αντιπολίτευση – Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ (42,9%) και ΣΥΡΙΖΑ (24,8%)
Η υπεροχή που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση αποτυπώνεται στην εκτόξευση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, καθώς η Ν.Δ. προηγείται με 18,1 ποσοστιαίες μονάδες, έχοντας διευρύνει την επιρροή της και πέραν των ορίων της Κεντροδεξιάς. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην περιδίνηση της απώλειας εξουσίας και της αναζήτησης βηματισμού στην άσκηση της αντιπολίτευσης, χωρίς να καταφέρνει να πείσει με τα όσα λέει και κάνει αυτό το τετράμηνο ακόμη και το εκλογικό σώμα που τον προτίμησε στις 7 Ιουλίου. Μάλιστα προοδευτικά, σε σχέση με το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, η Ν.Δ. καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδική, με την τακτική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειοψηφία, που ζητά άλλου τύπου αντιπολίτευση, πιο δημιουργική και πιο ήπια! Η «φωτογραφία της στιγμής», όπως χαρακτηρίζονται οι δημοσκοπήσεις, δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στα κυβερνητικά πανιά, ενώ χτυπά καμπανάκι για την Κουμουνδούρου.

Η έρευνα εντοπίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει συνολικά το πολιτικό σκηνικό των επόμενων ετών: ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επίδραση και έχει γενικά καλή αποδοχή σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που φτάνει από 60% έως 70%! Ουσιαστικά μόνο το 1/3 του εκλογικού σώματος στέκεται με άρνηση στον ίδιο ή στην κυβέρνησή του, αφήνοντας όλο τον υπόλοιπο πολιτικό και κοινωνικό χώρο να είναι θετικά ή έστω καλοπροαίρετα διακείμενος απέναντι στην κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ