Προανακριτική Παππάς: Υπερψηφίστηκε η πρόταση με 187 «ναι»
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το διάστημα 2015-2016, αποφάσισε η Βουλή, το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021. Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκαν 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. «Υπέρ» ψήφισαν 187 βουλευτές, 85 «κατά» και 16 «παρών» Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.
ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση είχαν ταχθεί «υπέρ» της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την πρόταση ενώ το ΚΚΕ ότι θα ταχθεί με το «παρών» . Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναγγείλει την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία όσο και από τις εργασίες της Επιτροπής .

Τις επόμενες ημέρες, τα κόμματα θα δώσουν τη λίστα με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν την επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει το προεδρείο της και θα οριοθετήσει τις εργασίες της που δεν μπορούν σε χρόνο να ξεπεράσουν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου (το αργότερο μέχρι αρχές Φθινοπώρου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ