Με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, ένα τέταρτο πριν την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο θα λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα εστίασης.
Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης,τόνισε ότι «το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», καθώς όπως εξήγησε «ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει».

Υπενθύμισε, δε, ότι επιτρέπονται έως 6 άτομα στα τραπέζια και πως οι πολίτες θα πρέπει το αργότερο 11 παρά τέταρτο το βράδυ να φεύγουν, ώστε να είναι σπίτι τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23:00 και οι μετακινήσεις από και προς τα μαγαζιά εστίασης γίνεται με τον κωδικό 6.

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την έλλειψη μουσικής στα καφέ, εστιατόρια και μπαρ, είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», είπε.

Για τα ενοίκια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Τέλος, σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.
Νέο ωράριο από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφόρίας.

Ελεύθερες είναι από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για όλες τις ημέρες της εβδομάδας ενώ αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Έτσι, από τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 23:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Παραμένει όμως έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Σημειώνεται μάλιστα πως για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ