Πολιτική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία: Στυλώνει τα πόδια ο Μπόρις Τζόνσον – «Δεν παραιτούμαι» επιμένει
Σε πολιτική δίνη ο Τζόνσον, με πολλούς υπουργούς του να του ζητούν να παραιτηθεί – Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τις σεξουαλικές επιθέσεις του βουλευτή Πίντσερ – Την επόμενη εβδομάδα στο τραπέζι το σενάριο νέας πρότασης μομφής – Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Υπουργός Ουαλίας Σάιμον Χαρτ
Εμμένει στην αρχική του θέση για παραμονή στην εξουσία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, παρά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών και βουλευτών του κόμματός του. Ο Μπόρις Τζόνσον, είναι ανυποχώρητος και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ITV. Φέρεται μάλιστα να είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές: είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν «αγώνα για την εξουσία».«Δεν θα παραιτηθώ και, ειλικρινά, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι οι εκλογές», είπε νωρίτερα ο Τζόνσον ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετώπισε σωρεία παραιτήσεων από την Τρίτη, αφού η Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχτηκε ότι ο Τζόνσον γνώριζε για καταγγελίες ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον ατιμασμένο βουλευτή Κρις Πίντσερ το 2019 πριν τον διορίσει τον Φεβρουάριο ως αναπληρωτή υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες, μέσα σε μια ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε έναν αθλητή της κωπηλασίας αλλά απαλλάχθηκε, κατόπιν εσωτερικής έρευνας στο κόμμα. Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον ωστόσο, παραδέχτηκε ότι είχε ενημερωθεί για την καταγγελία το 2019 αλλά είχε κάνει λάθος καθώς δεν μερίμνησε για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ