Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία, η πολιτική ένταση κορυφώνεται στη γειτονική χώρα, με τον Ερντογάν να αποκαλεί τον Κιλιτσντάρογλου μέθυσο που συνεργάζεται με τ τρομοκράτες. Την ίδια ώρα, ο σκληροπυρηνικός ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί απείλησε ευθέως με φυσική εξόντωση τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Κι οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρωτιά του Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε με αρκετή υπερβολή ότι συγκέντρωσε 1.000.700 άτομα, και προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαβάλλει τον ανθυποψήφιο του Κιλιτσντάρογλου, τον ενέπλεξε στα γεγονότα του Παρκου Γκεζί το 2013 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.Τα χθεσινά έκτροπα στο Ερζουρούμ κατά του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου, δεν ήταν κατά τον Τούρκο πρόεδρο παρά προβοκάτσιες της αντιπολίτευσης επειδή έχει «κολλήσει στην λάσπη» καθώς και διότι κατάλαβε ότι χάνει το «παιχνίδι».

«Ας τελειώσουμε αυτή τη δουλειά από τον πρώτο γύρο», είπε ο Ερντογάν μιλώντας χθες στη Ραιδεστό. «Η άνοιξη που υποσχέθηκαν οι άλλοι είναι μια ψεύτικη άνοιξη. Αυτή την τελευταία εβδομάδα θα δούμε την πλάστιγγα να γέρνει από την μία ή από την άλλη πλευρά, αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά που θα σταματήσει».Λίγες μόνο ώρες από την επίθεση στο Ερζερούμ, ένα άτομο άρχισε να εξαπολύει ύβρεις σε ομιλία του Ιμάμογλου που μιλούσε στο Ικόνιο. Εκείνος αρτάραχος κάλεσε το πλήθος να μην του απαντήσει. «Οι άνδρες ασφαλείας να απομακρύνουν παρακαλώ τον φίλο μας που προκαλεί. Μην τον αφήνετε εδώ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισαε κανονικά την ομιλία του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ