Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο άσκησε η εισαγγελέας στον 44χρονο Νορβηγό που μαχαίρωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπιραρία στην οδό Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, χτες Πέμπτη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 44χρονος τραυμάτισε με το ίδιο μαχαίρι, και τον συνομήλικο κουμπάρο του θύματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Ακόμη, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Π 44χρονος νωρίτερα οδηγήθηκε με αλεξίσφαιρο γιλέκο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός που τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό με μαχαίρι σε μπυραρία.

Ο 44χρονος εκτός από το αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορούσε μάσκα και είχε σκυμμένο το κεφάλι κατά την είσοδόο του.

Ο δικηγόρος του 44χρονου, Θεόδωρος Καραγιάννης, υποστήριξε μεταξύ άλλων για το μοιραίο συμβάν ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει.

«Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ήλθε το μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 44χρονος Νορβηγός ισχυρίζεται ότι ήταν μια συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή -την ώρα που επιτέθηκε- δεχόταν γροθιές.

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ