Ξεκίνησε χθες μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών του Αυγούστου, που είναι κατεξοχήν αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο εορτασμός για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Με βαθύ αίσθημα κατάνυξης, χιλιάδες πιστοί από τη Ν. Μηχανιώνα, την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσέρχονται κάθε χρόνο στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, για να προσκυνήσουν το θαυματουργό Θεομητορικό Εικόνισμά της και να καταθέσουν στα πόδια της Θεοτόκου τα αιτήματά τους, προσφέροντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες τους.

Η εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κιζικινής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το romfea.gr, Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, οι οποίοι πλαισιούμενοι από Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως και τους καλλικέλαδους Ιεροψάλτες έψάλλαν τα εγκώμια της Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργού και ιστορικής Εικόνας της Φανερωμένης δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Το θείο λόγο οικοδόμησε στους πιστούς που κατέκλυσαν το Ιερό παλλάδιο της Παναγίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, αναφερόμενος στο Ιερό πρόσωπό της Κυρίας Θεοτόκου και της εις ουρανούς μετάστασής Της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ