Μία νέα ψηφιακή υπηρεσία που θα δίνει την ευκαιρία σε υποψήφιους οδηγούς να κλείνουν ραντεβού για τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις με ένα κλικ, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, ενέταξε τη νέα αυτή υπηρεσία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναπτύσσει η Περιφέρεια, για την απλούστευση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και τη διευκόλυνση τους, με στόχο όπως ο ίδιος είπε, την «e-Περιφέρεια», τα αμέσως επόμενα χρόνια και μέχρι το 2030.

Ευχαρίστησε δε τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης για την εξαιρετική, όπως είπε συνεργασία που έχουν, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα και Μεταφορών, Σωκράτη Δωρή, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν.

Αναφορικά με τη νέα υπηρεσία που ανακοινώθηκε, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετεί κάθε μήνα 440 σχολές οδηγών, 4.500 υποψήφιους οδηγούς θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων και δυόμιση χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς πρακτικών εξετάσεων. Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά ενότητες να εξυπηρετούνται κάθε μήνα περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι οδηγοί, στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ξεκίνα από τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, είπε πως συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη, μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολίτη.

“Παρά τις αλλεπάλληλες σε εξωγενείς προκλήσεις, παρά τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι ενεργειακές ανατιμήσεις, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ένα είναι το βέβαιο. Ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή. Και εμείς ήδη κάνουμε αυτό που οφείλουμε. Αλλάζουμε ταχύτητα, αλλάζουμε ρυθμούς”, κατέληξε στη δήλωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ