2 Πετρέλαιο: Πέφτει 5% και πλέον η τιμή του WTI, κάτω από τα 100 δολάρια – Πότε θα περάσει η μείωση στις αντλίες
Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 5% και πλέον σήμερα, με φόντο τις ανησυχίες περί επιβράδυνσης της οικονομίας, που οδήγησαν επενδυτές να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους προς τα κάτω.

Η τιμή του βαρελιού WTI υποχωρεί κατά 5,7% στα 97,13 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας έπεσε κατά 6% στα 100,54 δολάρια, υποχώρηση που καταγράφεται μία εβδομάδα μετά την άνοδό τους σε επίπεδα-ρεκόρ εξαιτίας της γενικευμένης αβεβαιότητα για τον εφοδιασμό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.Η εικόνα αυτή σε καμία περίπτωση, όμως, δεν έχει φανεί στα πρατήρια καυσίμων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, την 1η Μαρτίου η μέση λιανική τιμή ήταν στα 1,918 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 13/3 διαμορφώνονταν σε 2,109 ευρώ το λίτρο, αύξηση, δηλαδή, κατά 9,2%.

Το diesel κίνησης ήταν στο 1,650 ευρώ το λίτρο και σήμερα ήταν στο 1,991 ευρώ το λίτρο.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η αύξηση είναι πάνω από 25%, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 1,611 ευρώ το λίτρο, ενώ στην αρχή του μήνα ήταν 1,622 ευρώ το λίτρο.Με τις τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο η λιανική τιμή της βενζίνης θα πρέπει να υποχωρήσει κατά πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και να προσεγγίσει το 1,9 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η πτώση σε diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης και να αγγίξουν το 1,7 ευρώ το λίτρο και 1,4 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα σε μέσα επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ