Τη χαριστική βολή φαίνεται ότι δίνει το νέο φορολογικό στους εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, καθώς με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, επιβαρύνονται με 3.000 – 4.000 ευρώ επιπλέον, ποσά που πρέπει να καταβάλουν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, οδηγεί ημερησίως στη Θεσσαλονίκη τρείς με τέσσερις πωλητές και παραγωγούς να παραδίδουν τις άδειες τους, εγκαταλείποντας τους πάγκους που είχαν επί χρόνια στις λαϊκές, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Αυτό, ωστόσο, όπως λένε εκπρόσωποί τους ελοχεύει σοβαρότατο κίνδυνο να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές, καθώς όσο λιγότεροι μείνουν τόσο πιο ακριβά θα είναι τα προϊόντα για τον καταναλωτή.

Πανελλαδικά ποσοστό 15% – 20% πωλητών ακόμα και παραγωγών έχουν ήδη εγκαταλείψει από πέρυσι τις λαϊκές, ενώ στις 90 αγορές που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης από τους 2.500 εμπόρους και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σήμερα, ως το τέλος του χρόνου δεν θα μείνουν ούτε οι μισοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ